2013. november 28., csütörtök

Nivea

Mióta az eszemet tudom ez az egyetlen krém amivel jól esik bekenni az arcom reggel/este. Tudom baromira zsíros állagó, de nekem száraz az arcom és fantasztikus érzés miután bekentem magam vele és az illata is nagyon lágy amit imádok. :)


Sosem olvastam még el az összetevőit a mai napig, eddig mindig úgy éreztem, hogy ez az egyetlen termék ami csak vízből meg panthenolból áll. :) 

Szerintetek mennyire vannak benne káros anyagok? Úgy tudom állatokon sem tesztelik és ez nálam óriási plusz pont. Tartósítószermentes, bőrazonos Eurecitet tartalmaz. Gyengéd ápolás a bőrnek.

Összetevők:



Mennyire ismeritek az összetevők EWG kockázatát?

"Az Envirnmental Working Group (EWG) egy nonprofit szervezet, melynek missziója, hogy a nyilvánosság erejét használva védje a közegészséget és a környezetet. E cél megvalósítása érdekében viszgálják a mindennapi életben használt vegyszerek biztonságát, az egészségre való hatását.
Az EWG 0-tól 10-ig pontozza az összetevők biztonságosságát több mint 50 adatforrást felhasználva. 0-2 pontszám alacsony kockázatot, azaz biztonságos összetevőt, 3-6 közepes kozckázatot, míg 7-10 magas kockázatot, azaz az EWG szerint az egészségre káros összetevőt jelöl. A pontszám mellett az EWG azt is megadja, hogy mennyi adat áll rendelkezésre az összetevővel kapcsolatban. Jelenleg az adat mennyiség egy öt fokú skála szerint van megadva: Nincs adat (None), Korlátozott mennyiságű adat (Limited), Közepes mennyiségű adat (Fair), Sok adat (Good) vagy pedig Nagyon sok adat (Robust) van. A biztonságosságot kicsi zöld, sárga és piros pöttyök is jelzik. Ha nincsen adat, akkor pedig az összetevő mellett szürke pötty áll."

Összetevők (INCI lista):

A testemre is Niveát használok legszívesebben, bár meglepő módon a Balea testápolót 99%-ig ugyanolyannak érzem, így mivel jóval olcsóbb azt használom. Lemerem fogadni hogy egy gyárban készülnek, csak más címke kerül a tubusokra :) Ti mivel kenitek magatokat? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése